Sveba-Dahlen hade samma utmaning som de flesta andra företag, massor av mail och återkommande trassel med videomöten och gruppchattar. Men de hittade en lösning som överträffar förväntningarna.

Med över 300 medarbetare i 100 länder har Borås-företaget Sveba-Dahlen, precis som många andra företag, höga krav på välfungerande kommunikation.

Mailfloden växte och CIO Marcus Nilsson testade flera olika lösningar, som Skype for Business och Slack, men blev inte helt nöjd.
– Det var krångligt, kvaliteten var instabil och deras appar för mobila enheter har en hel del övrigt att önska. Jag kontaktade EdgeIT och fick tillsammans med mina kollegor upp ögonen för Cisco Spark som då var helt nytt.

Kommunikationsverktyg anpassat för företag
Spark är ett kommunikationsverktyg som har likheter med Skype och Slack, men är helt och hållet anpassat för företag. Det innebär inte minst högre säkerhet.
– Så all funktionalitet finns där, som chat, tal och video, men du kan kommunicera om känsliga uppgifter på ett sätt som inte funkar i de andra verktygen, säger Martin Andersson, VD på EdgeIT.

Tjänsten är helt molnbaserad vilket också betyder att lösningen passar mindre företag. Det går att växa i takt med att antalet medarbetare blir fler eller att man börjar använda fler funktioner.
– Nu har vi all info samlad på ett lättillgängligt sätt där alla medlemmar kan skriva, dela filer, tagga dokument, ringa, utnyttja video och boka möten. Framöver är vi nyfikna på att testa Spark Board, en interaktiv whiteboard, säger Marcus Nilsson.

Mejlskörden har minskat till hälften
I Spark sparas allt och är sökbart till skillnad från chattjänster där konversationer försvinner. Sveba-Dahlen kommunicerar en-till-en men framförallt i grupper, såväl externa som interna.
– Nu jobbar vi en stor del av vår tid i Cisco Spark och det innebär att mejlskörden har minskat med nästan hälften. Vår medarbetarna upplever också att de har lättare att hitta saker, inte minst tack vare en utmärkt sökfunktion i appen, säger Marcus Nilsson.

Martin Andersson tror att de flesta företag på sikt kommer att ersätta en stor del av mailandet med kommunikationstjänster som Spark.
– Men oavsett lösning utgår vi alltid ifrån kundens verksamhet, hur vi kan hjälpa dem göra bättre affärer och stötta sina kunder bättre. Här tror jag mailens dominans gjort sitt, lösningar som Spark är helt klart framtiden, avslutar Martin Andersson.

Testa Spark kostnadsfritt