De yngre generationerna kräver samma tuffa prestanda som i affärsdatorerna, men uppskattar samtidigt färgen och formen hos lifestyle-laptops. Lenovo har hittat mellanvägen med sin ThinkBook.

Lenovo ThinkPad är en mycket välkänd och omtyckt serie affärsdatorer som associeras med hög kvalitet, strikt design och mycket kraft. Men den senaste serien från företaget heter inte ThinkPad, i stället står det ThinkBook på produkterna – en liten men ack så viktig distinktion. Men vad innebär denna distinktion egentligen i praktiken?

Denna produkt är framtagen för Gen Z och Millennials – det vill säga en yngre målgrupp där design har större fokus

Hamid Khadembashi, Channel & SMB Sales Manager hos Lenovo.

– Den största skillnaden är målgruppen som den är skapad för. Denna produkt är framtagen för Gen Z och Millennials – det vill säga en yngre målgrupp där design har större fokus, säger Hamid Khadembashi som är Channel & SMB Sales Manager hos Lenovo.

Starta med ett fingeravtryck

Han syftar på det faktum att produkterna kommer i ett mer livfullt chassi. Den svarta kantiga formen hos ThinkPad är borta, i stället satsar man på färg, design och smarta funktioner för den yngre generationen. Det är med andra ord fortfarande samma kraftfulla och funktionella dator, men i ett designchassi som tilltalar en yngre målgrupp.

Hamid Khadembashi, Channel & SMB Sales Manager, Lenovo.

Den klassiska röda styrpinnen är däremot borta, och startknappen har numera dubbla funktioner – den utgör även inbyggd fingeravtrycksläsare så att du slipper logga in med lösenord.

– ThinkBook är ett bra alternativ till dem som vill ha en lifestyleprodukt, men samtidigt en dator som är byggd för att klara av den tuffare vardagen som affärsdatorer utsätts för, säger Hamid Khadembashi.

Och tillägger att detta också gör den till ett bra val för återförsäljarna eftersom den kan attrahera en så bred och viktig målgrupp. Den är både en affärsdator och en lifestyleprodukt utan att för den sakens skull tumma på något hos endera produktgrupp.

Klicka här om du vill veta mer om Lenovo ThinkBook

För generationen som tar över

Trots sin höga prestanda och snygga formgivning är ingångspriset samtidigt mycket konkurrenskraftigt. Dessutom riktar den sig mot en målgrupp – Gen Z och Millennials – som numera utgör cirka 50 procent av arbetsmarknaden. Och de vill förstås ha datorer som är anpassade utifrån deras behov och önskemål.

Lenovo ser – utifrån detta – en ljus framtid utstakad för sin nya laptopserie.

– ThinkBook är en otroligt viktig produkt för oss som kommer att stärka vår position på marknaden, både nu och framöver. Det kommer att vara en produkt som vi lägger väldigt mycket fokus på, och serien kommer att utökas med fler produkter i framtiden, säger Hamid Khadembashi.

5 snabba fakta om Lenovo ThinkBook

  • ThinkBook-serien innehåller modellerna ThinkBook 13S, ThinkBook 14 och ThinkBook 15 ,där det som skiljer dem åt är storleken: 13,3, 14 respektive 15,6 tum. Därmed har ThinkBook 15 även fullstort tangentbord.
  • Datorerna kan utrustas med upp till tionde generationens Intel Core i7-processor.
  • ThinkBook kommer med modern standby vilket gör att du kan väcka datorn från viloläge och autentisera/logga in på 0,5 sekunder. Du kan även lyssna på musik, hämta e-post och liknande i viloläge.
  • Datorerna kommer med högtalare från Harman Kardon och stöd för både Dolby Vision och Dolby Audio.
  • Chassit är ett kraftfullt aluminiumskal som skyddar datorns komponenter samtidigt som det gör datorn lätt att bära med sig.