Den 26–28 november samlas finansbranschens tyngsta aktörer och partners under tre dagar för att dela insikter som leder till en framtidssäker och mer kundanpassad affär. Syftet med eventet är inte att mata deltagarna med lösningar, utan att hjälpa dem att själva agera för en snabbare förändringsresa.

Det finns många vägar till framgång. Men de flesta har detta gemensamt: man tar hjälp av andra. Vilka insikter, metoder, och tekniker har fungerat för dem? Och inte minst, man lyfter blicken ur böckerna eller från föreläsarscenen och vågar tänka nytt och prova själv.

Johannes Anderberg, affärsutvecklare inom bank och försäkring på Microsoft Sverige.

Ny teknik ger stora möjligheter
Som företag kan det vara svårt att få tillgång till sina mest framgångsrika branschkollegors insikter och lärdomar. Det vill Microsoft ändra på med eventet Microsoft Pivot: Financial Services Industry Week, där flera av de viktigaste aktörerna i finansbranschen samlas för att dela med sig av sin kunskap kring vidareutveckling av affären. En transformation där teknik förvisso spelar en avgörande roll men där just affären hela tiden står längst fram.
– Finansbranschen står inför oerhörda möjligheter som ny teknik skapar. Men många vet inte riktigt hur de ska förhålla sig till den, eller hur de kan genomföra förändring på ett sätt som bäst gynnar deras kunder och deras affär, förklarar Johannes Anderberg som är affärsutvecklare inom bank och försäkring på Microsoft.

Crowddialog för djupa insikter
Eventet inleds med en vd-panel där några av de tyngsta bolagen i branschen är representerade, som Avanza, Länsförsäkringar Bank, Nordnet och Dina Försäkringar. De delar med sig av den kunskap de har skaffat sig på sin väg mot en framtidssäker, effektiv och kundanpassad affär.

Under eventet får deltagarna möta företagsledare och affärsutvecklare i rundabordssamtal som fördjupar sig i möjligheter, vägar och metoder.
– Du kan se det som en crowddialog, som leds och modereras av områdesexperter från Microsoft och våra partners, säger Johannes Anderberg.

Ekosystem skapar framgång
Deltagarna engageras i paneldiskussioner med vd:ar från bank- och försäkring, säkerhetschefer, ekonomichefer och förespråkare för open banking. Johannes Anderberg beskriver dagarna som ett ekosystem. Leverantörer, partners och kunder samlas för att tillsammans öka förståelsen för hur man kan driva en transformation, vilka mål man bör sätta och hur tekniken kan användas. Inte bara i teorin, utan baserat på faktiska förändringar och insikter som branschens mest framgångsrika aktörer har nått i sin egen utveckling.
– I finans- och försäkringsbranschen finns en lång tradition av att arbeta tillsammans kring många frågor. Eventet är en plattform där vi tar tillvara på den traditionen och samtidigt vänder på många frågeställningar och skapar en grund för att pröva nya angreppssätt, säger Johannes Anderberg.

Läs mer om eventet Microsoft Pivot: Financial Services Industry Week