11-14:e september är det dags för Europas största it-event. 10000 besökare samlas i Barcelona och i år finns fyra väldigt starka skäl till att du ska göra dem sällskap.

Anmäl dig nu till årets största it-event!

VMworld är en upplevelse att besöka. Det känns stort att vara på plats, tillsammans med kollegor från hela världen, och ta del av den allra senaste tekniken och trenderna.
– Det absolut häftigaste är ekosystemet som är där. Eftersom det heter VMworld finns det ju skäl att tro att det bara handlar om VMware, men det finns så mycket teknik och innovation i hela ekosystemet som visas upp. Det blir bara större och större i takt med att vi växer och utökar våra affärsområden, säger Per Gustafsson, Sverigechef på VMware.

I begynnelsen var VMworld ett teknikfokuserat event främst för dem som jobbar med servrar. Idag finns besökare från många olika områden: mobilitet, säkerhet, automatisering och cloud management.
– Årets fyra teman på VMworld ringar in det som i stort sett alla etablerade organisationer måste jobba med: modernisering av dina datacenter, integration med publika moln, skapa kraftfulla digitala arbetsplatser och transformera it-säkerheten. Hur snabbt ditt företag kan röra sig framåt inom de här områdena kommer att avgöra hur framgångsrika ni blir, säger Per Gustafsson.

Modernisering av dina datacenter
Moderniseringen av datacenter handlar om att förflytta sig från klient-server-arkitekturen, tre-lagers-applikationer och manuellt handhavande, en modell som funnits sedan 90-talet.
– Moderna datacenter bryter silos, förenklar arkitekturen och skapar en hög grad av självbetjäning och automatisering baserat på policys. I korthet får du ett eget moln som är mjukvarustyrt och hårdvaru-agnostiskt, säger Per Gustafsson.

Integration med publika moln
Med ett eget privat VMware-moln på plats finns unika möjligheter att integrera med publika moln, ett område som det kommer att diskuteras och föreläsas om mycket på VMworld.
– Vi har avtal med flera tusen service providers som kör VMware Cloud Foundation. Det gör det möjligt att bygga hybridmoln och ”sträcka” ut din domän där och när det behövs. Exempelvis kan du lägga 15% av din last hos Amazon, 15% hos Tieto och 15% hos IBM Bluemix beroende på behov. Det riktigt häftiga är att du fortfarande har totalt överblick från din VMware-miljö och kan styra och flytta laster globalt, säger Per Gustafsson.

Åk till VMworld 2017 med en VMware Partner
Arrows trip
Real time services (RTS)
Ateas trip
Cygate

Kraftfulla digitala arbetsplatser
Historiskt kör de flesta företag en klassisk Microsoft-arkitektur där syftet är att standardisera och kontrollera. Domänhanteringen gör arbetet så enkelt som möjligt för it-organisationen på bekostnad av dålig flexibilitet för användarna.
– Idag har användarna så många olika enheter och OS att det här inte funkar längre. En kraftfull digital arbetsplats sätter fokus på användare och identitet, inte på vilket enhet som används, säger Per Gustafson.

Med VMwares teknik är det möjligt att även här bli helt hårdvaru-agnostisk. Per visar hur han kan surfa till en portal, identifiera sig och komma åt sina applikationer från i stort sett vilken enhet som helst.
– Det här förenklar både för användarna och it-organisationen. Via portalen kommer jag åt allt, oavsett om jag jobbar från datorn eller telefonen och jag märker inte om appen jag kör är en SaaS-tjänst eller finns i vårt datacenter på Irland eller Palo Alto. Allt är single-sign-on, väldigt enkelt och självförklarande, säger Per Gustafsson.

Transformationen av it-säkerhet
Alla är överens om att perimeterskydd baserat på brandväggar, antivirus och segmenterade nät inte längre räcker för att skydda it-miljön. Användarna är mer rörliga än någonsin och hoten blir allt mer sofistikerade.
– Den typen av skydd som finns idag är inte tillräckligt finkorniga, it-säkerheten måste transformeras. Vi kan idag bygga mikrosegmentering på applikationsnivå. Det innebär en helt ny form av it-säkerhet som är policystyrd, automatiserad och ger dig en överblick på global nivå. Du sätter alltså inte längre applikationer på portar, som port 25 för mail, utan skapar säkerhetsgruppen mailservrar som bara kommer åt exakt de resurser de behöver, säger Per Gustafsson.

Rent teoretiskt går det alltså att sätta varje applikation i en separat säkerhetsklass, som övervakas och styrs baserat på policys. Tekniken finns redan idag hos många svenska företag och organisationer som prioriterar säkerhet och på VMworld får du möjlighet att djupdyka i tekniken på föreläsningar och labbar.
– Vårt fokus framåt ligger på applikationerna. De måste fungera optimalt och därför bygger vi en plattform som är effektiv, säker, flexibel och klarar framtidens utmaningar som IoT, avslutar Per Gustafsson.

Pers bästa tips för dig som besöker VMworld första gången

  1. Ta kontakt med oss på VMware. Vi hjälper dig och ger tips så att du får ut så mycket som möjligt av VMworld. Beroende på vilka intresseområden du har guidar vi dig till rätt sessioner och kan ordna så att du får träffa experterna bakom våra produkter.
  2. Luncha med oss! Varje år arrangeras nordiska luncher under VMworld som är mycket omtyckta. Två gånger är det ”lunch and learn” där du får lyssna på ett case och träffa kollegor och en gång är det lunch med service providers.

[gravityform id=”10″ title=”true” description=”true”]