Belkin Dockstation

Saknar du portar på din bärbara dator? Då är en dockstation lösningen till att kunna ansluta tillbehör till dagens datorer som allt oftare endast har USB-C-portar. Dockningsstationen gör det enkelt att ansluta alla dina vanliga datortillbehör även om du har begränsat antal portar. När du väl har börjat använda en dockningsstation är det svårt att leva utan den.

Det är viktigt att ha ett bekvämt och ergonomiskt arbetssätt. Att arbeta heldagar med endast den bärbara datorn som arbetsverktyg är inte bra för vare sig ögon eller armar. Då krävs ofta externt tangentbord, mus och en extern skärm.

I en tid då många bärbara enheter är ultraportabla är tillgången till portar på datorer ofta väldigt begränsat. I alltför många situationer har du fler tillbehör att ansluta än vad det finns portar i datorn Särskilt då de som är tillgängliga ofta används till det mest nödvändiga. Men, genom att använda en dockningsstation får du nog med portar så att du kan använda alla dina datortillbehör. Genom USB-C 3.1 eller Thunderbolt 3 USB-C så laddas datorn via samma kabel.

Enkelt att komma igång

Ofta behöver man göra ett antal inställningar och installera drivrutiner vilket gör det mer komplicerat att komma igång. Med Belkin senaste dockningsstationer så slipper du allt trassel, en kabel in i datorn och du är igång inom ett par sekunder.

– Alla våra nya dockningsstationer är kompatibla med alla operativsystem. Så du behöver inte slösa tid på en komplicerad installationsprocess, det är plug’n’play som gäller, säger Mark Robinson, produktchef hos Belkin, och forsätter:

– När vi utvecklar dockningsstationer tänker vi framtidssäkert och på att de är av högsta kvalitet. Det är viktigt att användarna har möjlighet att använda alla sina tillbehör och får ut mesta möjliga kraft ur dem.

Exempelvis är dockningsstationen Thunderbolt 3 Dock Mini HD är exempelvis väldigt kompakt men kommer ändå bland annat med dubbla HDMI 4K-portar, gigabit ethernet-port, USB-3 och USB-2. Medan Belkin USB-C Multimedia Hub klarar allt från minneskort till anslutning av 4K-skärm. Det gör att den är framtidssäkrad en bra bit framåt.

– Det är därför våra dockningsstationer passar en bred målgrupp, allt från den som är ute och reser till den som behöver en kraftfull Thunderbolt 3-lösning. Och det är bara att ansluta kablarna så är du igång, säger Mark Robinson.

Vilken typ av dockningsstation du väljer beror helt på dina behov. Hur ser din arbetsplats ut, och vilka tillbehör använder du? När du vet svaret på den frågan är det enkelt att hitta en modell som passar.