Dagens företagsmiljöer har blivit extremt mobila och snabbfotade. Medarbetare behöver vara ständigt uppdaterade kring nuvarande projekt, och för att uppnå denna höga produktivitetsnivå behöver alla resurser i olika arbetsflöden vara tillgängliga och lättåtkomliga, oavsett enhet och plats. Citrix har därför lanserat en lösning som samlar hela företagets data säkert och lättåtkomligt via en enda app. Citrix Workspace app är branschens första digitala arbetsyta som samlar och säkrar appar och dess data på alla enheter, i en och samma app.

Under de senaste åren har sättet att arbeta blivit mer flexibelt. Den stationära datorn fick sällskap av laptopen. Efter det fick laptopen sällskap av smartphones, surfplattor och andra typer av smarta enheter. Med Internet of Things (IoT) kommer antalet enheter fortsätta växa avsevärt och involvera allt från bilar, smarta hem, smarta byggnader och en uppsjö av smarta prylar som inte uppfunnits än.

Citrix Workspace app samlar och säkrar appar och dess data på alla enheter, i en och samma app. Citrix Workspace app är själva bryggan till Citrix Workspace och arbetar tillsammans med Citrix molnplattform för att leverera en integrerad, säker digital arbetsyta. Det möjliggör för användare att på ett säkert och användarvänligt sätt komma åt Web/SaaS-, Windows-, Linux- och mobilappar, desktops och filer oavsett plats och enhet.

Mats Ericson

– Att arbeta mobilt på arbetsplatser är nu lika viktigt som en vanlig traditionell kontorsmiljö, och då är det viktigt att företagen har ett enhetligt och säkert system för hela organisationen. Som företagsledare kan du vara trygg i att datan är säkrad och att dina medarbetare kan vara maximalt produktiva genom att de har access till resurser oavsett var de befinner sig eller vilken enhet de arbetar från, säger Mats Ericson, Sverigechef på Citrix.

Med Citrix Workspace app får företag en produkt med en enhetlig användarupplevelse och säkrad arbetsyta. Medarbetarna kan börja arbetsdagen hemma på sin surfplatta, fortsätta arbetet på sin smartphone under pendling och slutföra arbetet på sin stationära eller bärbara dator på kontoret. Appen sammanfogar resursanvändningen via ett enhetligt login (single sign-on) som skapar tillgång till all företagsdata.

Användargränssnittet säkerställer enkel och snabb åtkomst till företagsapplikationer, molntjänster, fildelningsverktyg och (i de fall arbetet sker från mobila enheter) lokalt installerade mobila företagsappar.

– Lösningen ska vara lika enkel och användarvänlig som exempelvis filmtjänsten Netflix där man kan börja titta på en film eller serie på surfplattan eller mobilen och sedan fortsätta från TV:n i hemmet, detta utan att tumma på säkerheten, säger Peter Söderholm, chef för Systems Engineering på Citrix.

Workspace app kommer göra det möjligt för både IT-avdelningen, ledningen och övriga anställda att uppnå högre produktivitet med tryggheten om att all data är säkrad.

Läs mer om hur ni kan öka produktiviteten enkelt och säkert