När vi sakta återgår till en post-pandemisk vardag kommer mycket att vara nytt. Behovet av bra möten är dock större än någonsin och Trust nya videokonferenslösning Iris är en given lösning på ett problem många företag grubblar över.

Det har gått över ett år sedan Covid-19 blev ett begrepp bland oss svenskar. Sedan dess har många av oss vant oss vid en ny vardag, en vardag där man mer ofta än sällan arbetar hemifrån och social distansering är ett lika nödvändigt som påfrestande faktum. 

Äntligen ser vi dock ett ljus i slutet av tunneln och många ser fram emot att kunna återvända till kontoret där kaffebryggaren i köket jobbar på högtryck och helgens händelser avhandlas kollegor emellan en bra bit in på den följande veckan. 

Det här är något som företag och organisationer länge förberett sig på. Klart är att många företag ser framför sig en nära stundande morgondag där vi inte alls arbetar på samma sätt som vi gjorde innan pandemin slog till. En del har helt enkelt vant sig vid att arbeta hemifrån och upplever att de presterar bättre på så sätt. Andra kan knappt bärga sig innan de får återvända till mer klassiska kontorslokaler. Troligen kommer morgondagens kontor att erbjuda lite av varje – vilket är en utmaning av rang, inte minst för alla IT-ansvariga som nu har diverse säkerhetsmässiga och funktionella problem att ta ställning till.

En videokonferenslösning byggd för framtiden

Datortillbehörsjätten Trust har sedan en tid tillbaka arbetat på en lösning som åtminstone i viss mån kan dämpa en del av denna kollektiva huvudvärk. För mest troligt är det nog trots allt att vi kommer att se en hybridlösning där en del av arbetsstyrkan arbetar på kontoret medan andra fortsätter hemifrån. Då kommer bra videokonferenslösningar att behövas och det är just en sådan som Trust nu lanserar i Sverige.

Iris är en allt-i-ett-videokonferenslösning kapabelt att förvandla i stort sett vilken kontorslokal eller mindre mötesrum som helst till ett fullfjädrat videokonferensrum. Enheten installeras på några minuter och är därefter redo att användas som knytpunkt mellan mötesdeltagare på plats och distans. 

Trust ingenjörer har satsat stort på en högkvalitativ lins för att säkerställa optimal videokvalitet och till detta kommer lättanvänd och smart programvara som ytterligare höjer upplevelsen. En intelligent vidvinkelvy samlar till exempel alla mötesdeltagare på en och samma skärm samtidigt som smart ljudupptagning automatiskt fokuserar på den som talar. Den inbyggda högtalaren har vidare tagits fram för att bäst passa det frekvensintervall som den mänskliga rösten befinner sig inom vilket i samverkan med brusreduceringsteknik i världsklass ger en klar, luftig ljudbild fri från störningar.

Viktigare än någonsin att mötas

Det mänskliga mötet har varit det kitt som hållit samman mänskligheten under hundratusentals år. När vi nu påbörjat ett nytt kapitel i vår kollektiva historia kommer mycket att vara annorlunda samtidigt som ett fenomen består – vårt bultande behov av att mötas och utbyta idéer. 

Med Iris från Trust är alla företag, stora som små, förberedda för framtiden och redo att fortsätta hålla möten som knyter oss närmare varandra, oavsett var vi befinner oss i världen.