Belkin Thunderbolt Pro kontor

Arbetsplatser med aktivitetsbaserade kontor har blivit populära och är på många sätt effektiva. Men tyvärr är det ibland de mest grundläggande verktygen som blir bromsklossen.

Genom att ansluta in en dockningsstation på arbetsplatsen säkerställer du att du har gott om portar till alla dina enheter – oavsett hur många portar din dator kom med. Numera är det vanligt att datorerna har relativt få portar och istället fokuserar mer på bärbarhet och andra funktionella aspekter.

På arbetsplatser behövs dock portar på datorerna för att de anställda ska kunna arbeta ergonomiskt – de måste kunna ansluta skärmar, mus, och tangentbord. Vidare vill de kanske använda hörlurar för att stänga ute ljudet från kontorsmiljön, och extern hårddisk för backup eller för att kunna ta med sig arbetet hem. Då är en dockningsstation ett måste.

Men att köpa in dockningsstationer till ett helt företag är lättare sagt än gjort. Ett vanligt problem är exempelvis att man måste välja mellan olika typer av dockningsstationer för att kunna uppfylla alla de anställdas tekniska krav. Till exempel finns det anställda som föredrar Mac framför PC och tvärtom. Då har det antingen behövts dedikerade dockningsstationer till vardera typ, eller komplicerade speciallösningar.

– Vi försökte tänka runt problemen som en arbetsplats möter idag när vi utvecklade Belkin Thunderbolt 3 Gen 2. En sådan utmaning var just att dockningsstationen ska fungera med olika användares behov. Den fungerar för både Mac och PC som har USB-C port utan att du behöver krångla med speciallösningar. Det är bara att ansluta och börja jobba, säger Marc Robinson, Head of Product Management.

Framtidssäker lösning

En annan nackdel med många dockningsstationer som säljs idag är att de inte riktigt hängt med i datorernas teknikutveckling. Därför kan de inte nyttja datorernas höga datahastigheter eller låta batteriet laddas under användning

Har du en bra dator på arbetsplatsen vill du att den ska kunna anslutas till en 8K-skärm eller snabbt laddas upp efter att du varit ute på möte. Då måste även dockningsstationen kunna möta de kraven.

När de anställda kan nyttja sina tekniska verktyg till fullo blir de också mer produktiva och levererar bättre resultat. En dockningsstation ska möjliggöra detta, inte vara gruset i kugghjulen.

– Belkin Thunderbolt 3 bygger på Titan Ridge som är Intels top of the-line chip. Det gör att du faktiskt kan maxa både hastighet och strömförsörjning. Dessutom ger Thunderboltlösningen stöd för dubbla 4K-skärmar, alternativt en 8K-skärm, säger Marc Robinson.

Om din arbetsplats tekniska verktyg kan nyttjas till fullo blir arbetsplatsen tekniskt framtidssäker. Dessutom är det enkelt att då rotera arbetsplatser eftersom du säkerställer att den anställdas dator kan anslutas in oavsett vad den kör för operativsystem eller vilka enheter den anställda vill ha stöd för.

Dockningsstationen finns i en Pro- och kommer i december i en Plusmodell. Det som skiljer dem åt är att Pro även har inbyggd SD-kortläsare, en extra Thunderbolt 3-port, en extra USB-A-port samt 85 watt laddning uppströms istället för 60W. Dock har den bara en displayport istället för två för att göra rum för allt det andra.

– Det bästa med Belkin Thunderbolt 3 är att de utgör kompletta dockningsstationer oavsett om du kör mac eller pc. Den är stabil för du kan ansluta flera enheter från olika tillverkare, och du kan maxa dataöverföring och strömförsörjning, säger Marc Robinson.