Klockföretaget Daniel Wellington är ett av det snabbast växande företagen i Europa. Med hjälp av företagets partner och ny teknik kunde de skala på ett smartare och modernare sätt.

– Verksamheten började i en källare i Uppsala 2011. I dag är vi ett globalt miljardbolag. Då all annan infrastruktur redan var i molnet så var den sista pusselbiten nätverket, det hade varit utmanande att stötta affären utan den flexibla och skalbara nätverkslösningen. Tekniken är inte en bromskloss för oss, säger Lezgin Bakircioglu, Head of Global IT Operations på Daniel Wellington.

Igång via gratis webinar
Daniel Wellington startade som ett e-handelsföretag med traditionella återförsäljare, men har nu även öppnat upp egna fysiska butiker.
– Vi började växa på flera kontinenter, både med kontor och butiker men utan teknisk personal på plats.

Det skapade stora utmaningar. Vi insåg att vi måste ha en nätverkslösning som skulle kunna skalas upp och växa lika snabbt som bolaget, säger Lezgin Bakircioglu och fortsätter:
– Jag hittade ett Meraki-webinar som jag deltog i och fick då även en gratis accesspunkt som jag kunde testa funktion och managering med. Meraki kunde tillgodose alla våra krav och behov plus lite till och med hjälp av B2B IT-Partner hittade vi ett enkelt sätt att leverera till hela världen. I dag har vi runt 2 000 användare på över 150 platser i världen som dagligen är uppkopplade på vårt nätverk. 85 procent av dem kör trådlöst.

Dashboard ger enhetlig hantering
Lösningen möjliggör en enhetlig hantering av alla mobila och stationära enheter samt hela nätverket från en central dashboard. Det går att konfigurera och övervaka nätverket var som helst där det finns tillgång till en webbläsare.
– Med dashboarden får vi en snabb överblick på hur vårt nät mår. Det går att göra avancerad felsökning på distans, såsom att spela in trafik, kolla ARP-tabeller, se störningar på alla radiokanaler i luftrummet eller vad för trafikprofil en maskin har haft. Om vi inte själva kan lösa ett problem kan vi snabbt och enkelt få hjälp av supporten.
– Genom analytics-funktionen i dashboarden så kan vi mäta mängden människor som rör sig runt området och få en uppskattning av hur många som rör sig i butikerna.

Via webbportalen så kan de lägga in automatiska schemalagda uppgraderingar av hårdvaran utan att behov av handpåläggning.

– Det bästa med vår partner B2B IT-Partner är att de är flexibla och snabbfotade, och att de kan Meraki. De har hjälpt oss med logistik över hela världen – och utmaningarna har varit stora, till exempel i Kina och Indien, säger Lezgin Bakircioglu.

Klicka här för att anmäla er till Merakis webinar