I takt med att cyberhoten ökar blir det allt viktigare att välja rätt lösningar för it-säkerhet, och hålla dem uppdaterade. I september har du chansen att lära direkt från några av de som kan säkerhet bäst – hackers.

Som it-ansvarig eller chef för ett företag är det idag nödvändigt att ha stenkoll på it-säkerhet. Det är inte längre en fråga om systemen kommer att angripas, utan snarare när och av vem. Den 19–20 september har du chansen att lära dig bygga ännu säkrare skydd mot attacker, och att upptäcka angreppen tidigare. Då hålls Cyber Security Nordic på Stockholmsmässan, och bland talarna finns flera internationella hackers som delar med sig av sin kunskap.

Rob Shapland.

Simulerade it-attacker
En av talarna är Rob Shapland, som är ett av de mer välkända namnen när det kommer till etisk hacking. Han är specialiserad på simulering av avancerade cyberattacker mot företagsnätverk. En annan hobby som han har är att klä ut sig och lura sig in i företags huvudkontor genom att använda social engineering-tekniker.

Du kan även lyssna till Samy Kamkar, känd för att ha skapat det virus som har spridit sig snabbast i världen. Han ligger även bakom ett flertal virus som har visat på svagheter i världens befintliga it-system.
– Under dessa två dagar kommer över 40 utbildningssessioner dedikerade till cybersäkerhet arrangeras, och ”Cyber Hacks” där white hat-hackare demonstrerar sina färdigheter live på scenen. Dessutom får besökarna lära sig förstå hur cyberhotlandskapet kommer att förändras under de närmaste åren, säger Inge Jacobsen, Marketing Manager, Imago Techmedia, som är företaget som arrangerar mässan.

Läs mer om Cyber Security Nordic

Lär av experter
Cyber Security Nordic är samlokaliserad med IP EXPO Nordic – besökare har därför tillgång till bägge mässorna. Totalt blir det fler än 80 seminarier och lika många utställare inom en rad ämnen, såsom Cloud, IoT, nätverk, infrastruktur, data, analytics, DevOps och AI.

Med tanke på hur hotbilden har utvecklats, och konsekvenserna som kan bli av en attack är det smart att lära av de som redan kan. Och på mässan kommer en lång rad experter prata om it-säkerhet inom sina områden.
– Experter från hela världen kommer att finnas på plats, redo att hjälpa besökarna med hur man upptäcker, skyddar sig mot och lindrar följderna av it-säkerhetsattacker, säger Inge Jacobsen.

Dessutom tar man ett helhetsgrepp på GDPR där tanken är att du efteråt ska känna att du förstår innebörden fullständigt och vet om ditt företag uppfyller kraven.

Tre spännande namn på talarlistan

  • Samy Kamkar – världsberömd hackare och skapare av ”Samy Worm”.
  • Dave Lewis – Global Security Advocate. Värd för Liquidmatrix podcast och krönikeskribent för Forbes, CSO Online och Huffington Post.
  • Confessions of a hacker – hackarens identitet avslöjas på konferensen. Den här hackaren kommer att visa på sårbarheter i teknik som ofta används av både privata och offentliga organisationer.

 

Här hittar du allt om Cyber Security Nordic