Nu öppnar Accenture sin Liquid Studio i Stockholm där företag snabbt kan utveckla applikationer för att möta sina affärsutmaningar.

Syftet med Liquid Studio är att hjälpa företag att tillgodose behovet av snabb applikationsutveckling med stöd av nya teknologier som artificiell intelligens, augmented reality, wearables och serverless architecture. Liquid Studio kan förkorta utvecklingstiden för nya projekt från flera månader till dagar genom att arbeta med metoder såsom Agile och DevOps, vilket kommer att ha stor effekt på projektens lönsamhet.
– Hit kan svenska och nordiska företag komma för att experimentera med den absolut senaste tekniken. Våra tekniker hjälper dem att snabbt utveckla applikationer som kan framtidssäkra deras konkurrenskraft, säger Sven-Bertil Carlsson, ansvarig för Liquid Studio på Accenture.

Verksamheten i studion är inriktad på så kallade liquid applications som är modulärt uppbyggda och betydligt flexiblare än traditionella applikationer. Till att börja med ligger fokus på tre teknologiområden: artificiell intelligens (AI), virtual och augmented reality samt connected devices.

AI-miljöer med självlärande system
AI är på stark frammarsch på marknaden. Det kan röra sig om automatisering av redan befintliga applikationer. Det kan också vara mer komplicerade AI-miljöer med kognitiva processer och självlärande system. Det finns till exempel AI-applikationer som kan läsa texter och dra slutsatser av dem.

Virtual reality och augmented reality syftar på glasögon som visar bilder.
– Med virtual reality-glasögon ser användaren en virtuell värld. Ett byggföretag skulle till exempel kunna erbjuda sina kunder att gå runt i ett hus innan det är byggt.

Med augmented reality ser användaren världen som vanligt, men glasögonen lägger genomskinliga bilder ovanpå den.
– Sådana kan till exempel förmedla arbetsinstruktioner. Om man ska montera isär en motor skulle man kunna se en film i glasögonen som visar hur det går till.

Börjar även med blockchain och serverless applications
Connected devices utgörs av Internet of Things och wearables. Det finns även planer på att börja arbeta med andra teknologier, såsom blockchain och serverless applications.

Vid sidan av studion i Stockholm finns det flera andra Liquid Studios inom Accenture runt om i världen, bland annat Silicon Valley, Paris, Milano, London, Kronberg och Singapore. Flera av dem har utvecklat prototyper inom olika områden. Ett exempel är en applikation på en AI-plattform för ansökan om banklån.
– Företag kan i samarbete med våra konsulter modifiera befintliga prototyper och anpassa dem till sina behov på några dagar. Att skapa en helt ny prototyp för ett bestämt scenario tar tre till fyra veckor, säger Sven-Bertil Carlsson.

Läs mer om Accenture Liquid Studio