Drömmer du om att ta dina idrottsambitioner till OS-nivå. Du har då chansen att gå ner i tid på arbetet och ändå få full lön.

Arbete inom IT handlar mycket om problemlösning. Både kroppen och hjärnan måste motioneras regelbundet eftersom arbetet ofta är väldigt stillasittande. Det är alltid viktigt att röra på sig. Både av hälsomässiga skäl, och för att hålla sinnet kreativt och idérikt. Detta är något som IT-företaget Centric tagit fasta på.
– Vi är själva ett sportigt företag med stort fokus på fysisk aktivitet och hälsa, både de som jobbar internt med rekrytering hos oss och våra konsulter, säger Lotte Strøm Solli, marknadsansvarig hos Centric.

Som ett led i det här genomför de just nu en spännande satsning på personer inom IT som även har högtflygande planer inom idrott. De söker efter fyra personer från Sverige och fyra från Norge som vill ta sin idrottssatsning till olympisk nivå.
– Vi vill satsa på personer som vill nå OS eftersom vi vill stötta folk som är ambitiösa och satsar hårt mot sitt mål, säger Lotte Strøm Solli.

Som ett led i detta kommer personerna bara att arbeta 70 procent. De andra 30 procenten betalar Centric ut lön för, och tanken är att personen under den tiden ska ägna sig åt sin OS-satsning.

Satsar på OS
Än är det dock inte klart vilka dessa personer blir – eller vilka idrottsformer som kommer att representeras. Jakten efter talanger pågår för fullt.

När de känner att de hittat ett bra team kommer de tillsammans att lägga upp en plan för hur träningen ska gå till, hur Centric kan stötta i detta och även hur de olika idrottarna kan stötta varandra.
– Meningen är också att vi ska följa utövarna på sociala medier och på Team Centrics egen blogg. De ska fungera som inspiration för andra unga som vill satsa på idrott kombinerat med en satsning på sin IT-karriär. Det är tyvärr lite så att man måste välja idag, men vi vill att man ska kunna satsa på bägge två, säger Lotte och fortsätter:
– Vi hoppas också att vi får in personer till det här sponsorskapet som inte nödvändigtvis representerar de största idrotterna. Vi vill lyfta fram talanger inom idrotter som det normalt sett inte skrivs så mycket om. Man läser mycket om vintersporter och lagidrott. Det vore kul med talanger inom mindre sporter. Vi har till exempel en medarbetare som spelar badminton på hög nivå, men den sporten har folk sällan lika bra koll på som exempelvis fotboll.

Målet med satsningen är därför dels att lyfta talangerna inom dessa mindre idrotter, men också att visa på den bredd som finns för den som vill komma igång och träna.
– Det är viktigt med idrott eftersom det är viktigt att ta hand om sig själv och behålla leken i vardagen. Många är duktiga på att motionera för hälsan. Men idrotten gör också att det blir mer lek och konkurrens. Det behöver man för att växa i vardagen, säger Lotte Strøm Solli.

Läs mer om Team Centric och anmäl dig