För mer än 10:e året i rad går systemintegratören Cygates event Connect to IT Live snart av stapeln. Temat är ”Levla upp” – en utmaning som många står inför efter det omvälvande halvår som vi nu lämnar bakom oss.
– Tekniken finns ju här, men frågan är hur vi ska förändra vårt arbetssätt och vårt ledarskap, säger Jenny Lindgren, COO på Cygate.

Connect to IT Live som arrangeras av Cygate tillsammans med Telia brukar locka hundratals deltagare som kommer dit för att inspireras, få nya insikter och knyta kontakter. Men i år blir allting annorlunda och eventet blir digitalt, vilket gör att det måste gå snabbare och också vara interaktivt konstaterar Jenny Lindgren. Hon är programledare för det två timmar långa eventet som äger rum online den 20 oktober.

– Temat i år är ”levla upp”, vilket knyter an väldigt bra till det vi gjorde förra året som var digitala hjärnor och analoga hjärtan. Med pandemin slängdes vi in i en helt ny verklighet. Tekniken finns ju här, men frågan är hur vi ska förändra vårt arbetssätt och vårt ledarskap och samtidigt nyttja de möjligheter som tekniken ger för att hänga med, säger Jenny Lindgren som under året också har lett en samtalsserie om it och verksamhet som producerats av Cygate.

Connect to IT Live vänder sig till alla typer av företag och organisationer eftersom de i slutändan brottas med samma saker. Sen är det klart att det kan skilja sig lite åt beror på vilken typ av verksamhet man bedriver. I grunden handlar det om att få till ett välfungerande samarbete, att jobba med ledarskapet, både av sig själv och andra, men framförallt att våga göra förändringar som är viktiga. 

– Hela temat går ut på att vi ser en bestående förändring: hur vi arbetar, våra affärsmodeller, ledarskapet och även vår syn på arbete. Vad är arbete egentligen, är det att vara på själva arbetsplatsen eller är det mer att se till att arbetet blir utfört?

Men nya förutsättningar innebär också nya möjligheter. Mitt i den på många sätt tuffa verkligheten är det därför dags att levla upp, säger Jenny Lindgren.

– Vi vill hjälpa deltagarna att levla upp både utifrån sin roll, funktion och verksamhet.

Under våren blev många digitala väldigt snabbt, vilket öppnar fönster för cyberkriminaliteten och nu gäller det att jobba med hur vi ska hålla bovarna på andra sidan.

Jenny Lindgren, COO, Cygate

Connect to IT Live ska dra nytta av styrkorna med det digitala konceptet genom rappa, korta samtal, inslag och presentationer under sändningen och löpande interaktion med tittarna. Det blir allt från omvärldsbevakning till konkreta case så att besökarna ska få något att ta med sig hem till sina egna verksamheter.

I årets upplaga kommer deltagare att kunna välja bland olika pass; ett om hjärnan och förändring, ett annat om it-säkerhet och dessutom olika samarbetspartners pass.

– Under våren blev många digitala väldigt snabbt, vilket öppnar fönster för cyberkriminaliteten och nu gäller det att jobba med hur vi ska hålla bovarna på andra sidan, påpekar Jenny Lindgren.

Hon tillägger att de kommer köra pass i mindre grupper för att ge en möjlighet till interaktivitet mellan deltagare och talare.

– På ett riktigt event haffar man kanske någon efteråt, därför kommer vi att hjälpa till att para ihop deltagaren med rätt person om man är intresserad av att veta mer om ämnet eller prata vidare med experterna.

Mer om Connect to IT Live 2020

Årets Connect to IT Live är ett helt digitalt event och går av stapeln den 20 oktober 2020. Temat är ”Levla upp” och kan ses som en fortsättning på fjolårets ”Digitala hjärnor och analoga hjärtan – Kultur och ledarskap som bygger passion för hållbar förändring”.

Se programmet på Connect to IT Live 2020 här

Ur innehållet:

Amy Loutfi, Örebro universitet.

Amy Loutfi: Amy är professor i informationsteknologi vid Örebro universitet. Amy kommer att tala om digitalisering, AI och framtidens teknik. Hon har ett särskilt intresse i mötet mellan människa och maskin.

Ann Hellenius, Capgemini Invent.

Ann Hellenius: Ann är nytillträdd vd för Capgemini Invent i Sverige och Finland. Hon har tidigare varit CIO på Scandic Hotels, Bankgirot och Stockholms stad samt är sedan flera år medlem i regeringens digitaliseringsråd. Hon utsågs till European CIO of the year 2016, till Årets CIO i Sverige 2017 samt nominerades till Årets ledare 2018. Ann pratar om ledarskap i en snabbföränderlig värld med fokus på både ledarskap och självledarskap.

Allison Kirkby och Fredrik Sidmar (inspelat): Ett samtal mellan Allison Kirkby, nytillträdd VD på Telia Company och Fredrik Sidmar, CEO på Cygate som båda har lång erfarenhet inom IT- och telekombranschen. Hur levlar Telia och Cygate upp? Att balansera teknikutveckling, växande kundförväntningar och förändrade arbetssätt mot osäkra omvärldsförutsättningar och behov av ökad hållbarhet. Reflektioner kring förändring, utmaningar och möjligheter.