CGI:s målsättning inför 2025 är att öka andelen kvinnliga ledare inom CGI till 50% och jobbar aktivt med att öka andelen kvinnor inom hela IT branschen.

Här berättar Monika Lundberg, Vice President North & Global Delivery Center Östersund, om hennes karriär och hur det är att arbeta på CGI. Monika Lundberg arbetar i dag på CGI i Sundsvall som Vice President North & Global Delivery Center Östersund och hon sitter även med i den svenska ledningsgruppen. Hon började sin karriär på dåvarande Logica som ansvarig för outsourcing av affärslösningar för området Pension. Sedan år 2014 har Monika arbetat som ansvarig för region Norr samt även ansvarig för CGI:s Global Delivery Center i Östersund.

 Varför valde du att börja jobba inom IT?
Jag halkade in i IT-branschen ganska tidigt då jag som ekonom började jobba i försäkringsbranschen. Där var man tidigt ute med att digitalisera sina tjänster och optimera sina processer. Då jag brinner för affärs och verksamhetsutveckling var kombinationen av IT och affärs/verksamhetsutveckling som att hitta hem! I mitten av 90-talet var webb-tjänsterna i sin linda och allt det vi byggde sågs som innovativt och nytänkande.

Berätta kort om din karriär
Jag har min bakgrund inom bank- och försäkringsbranschen, där jag började inom kärnverksamheten. Men ganska tidigt insåg jag att min drivkraft mer var riktad mot affärs- och verksamhetsutveckling, vilket ledde till att jag började jobba med utvecklingsprogram inom just affärs- och verksamhetsutveckling, där IT kom in som en självklar generisk del.

Efter dryga 15 år i försäkringsbranschen lockades jag över till dåvarande Logica. Våren 2008 gjorde jag min första arbetsdag på Logica och har sen dagen inte haft en enda tråkig dag här på CGI (som förvärvade Logica 2012). Jag älskar den kreativa miljö vi har här som ger mig möjlighet att utveckla verksamheter och erbjudanden i nära samarbete med mina fantastiska ledare och medarbetare, så vi på sätt kan hjälpa våra kunder att nå sina mål.

Hur har din resa inom CGI sett ut?
Jag började min resa som ansvarig för outsourcing av affärslösningar för området Pension, för att inom ett par år även få ansvaret för våra lönetjänster.

Efter att under några år haft ett antal parallella ledarroller inom vår Business Process Outsourcing-verksamhet, blev jag 2014 tillfrågad om jag ville ta över ansvaret som Regionchef för vår verksamhet i Norr. Eftersom jag älskar nya utmaningar tackade jag självklart ja.

Läs mer: Så hittar du din nästa utmaning på CGI

Efter ungefär ett halvår fick jag även över ansvaret för vårt Global Delivery Center i Östersund. Totalt ansvarar jag i dag för ca 645 medarbetare och vi är en ständigt växande skara på 13 olika orter med en geografisk spridning på ca 100 mil.

Under de här åren som jag haft äran att jobba tillsammans med alla fantastiska medarbetare i Norr och på GDC, har vi tillsammans skapat över 150 nya arbetstillfällen i Norrland, vilket gör oss till en av de största IT-arbetsgivarna i regionen.

Vad är mest spännande med ditt jobb?
Kombinationen av att få möta alla fantastiska kunder och lyssna på deras utmaningar och möjligheter, för att därefter, tillsammans med alla fantastiskt duktiga kollegor sy ihop kreativa och innovativa lösningar. Vi strävar alltid efter att utmana oss själva att överträffa kundens förväntningar.

Varför bör man välja CGI som nästa arbetsgivare?
För att det är ett företag med en väldigt stark företagskultur där medarbetare och kunder står i fokus. Vi har lyckats med det unika att kombinera en global leveransförmåga med lokal kundnärhet på ett 30-tal orter i Sverige, där vi känner och verkar i kundens lokal närmiljö. Vi skapar förutsättningar för ett levande Sverige där man kan få jobba med den senaste tekniken och de mest spännande kunderna oavsett om man bor i Stockholm eller i Kiruna. Hos oss finns möjlighet till utveckling såväl lokalt som globalt, och avsett vad du väljer kommer du känna dig som hemma, då CGI-familjen och dess kultur är den samma oavsett var i världen du befinner dig.

Vilket råd skulle du vilja ge till unga kvinnliga studenter?
Att våga välja IT och teknik – du kommer inte ångra dig! Det finns en ocean av oanade möjligheter. Och om din resa tar dig till CGI, så lovar vi att välkomna dig med öppna armar och guida dig vidare på just din resa inom IT-världens förlovade land.

Läs mer om  CGI på www.cgi.se eller hitta din nästa utmaning på www.cgi.se/karriär

Läs intervjuerna med våra övriga kvinnliga medlemmar i vår ledningsgrupp nedan:

Sara Mårtensson arbetar i dag på CGI i Malmö som Vice President för region Syd och sitter med i den svenska ledningsgruppen. Hon började sin karriär som trainee år 1999 på dåvarande WM-data och har sedan två år tillbaka axlat rollen som ansvarig för region Syd.
https://www.cgi.se/news/sara-martensson-chef-for-region-syd

 

Ann Olhede arbetar idag på CGI i Stockholm som Vice President Operations Support och sitter med i den svenska ledningsgruppen. Hon är i grunden redovisningsekonom och började sin karriär som inköpschef för Sverige på dåvarande Logica. 2014 tog Ann rollen som COO för Sverige, en funktion som idag heter Operations Support.
https://www.cgi.se/news/intervju-med-ann-olhede

 

Charlotte Darth blev 2016 VD för Affecto och i och med sammanslagningen med CGI Sverige leder hon nu enheten för Emerging Technologies, CGI Next. Charlotte är i grunden civilekonom och inledde sin karriär inom IT-branchen som ekonom på SJ:s IT-division. Hon har även arbetat på SAP under tio år och att lämna den dynamiska IT-branchens miljö har aldrig känts aktuellt för Charlotte!
https://www.cgi.se/news/intervju-med-charlotte-darth

 

Helen Ekstam arbetar idag på CGI som Vice President Marketing and Communications. Helene brinner för kommunikationen mellan människor och inledde sin karriär som säljare på Owell som senare förvärvades av VM-data. Här blev hon snart försäljnings- och marknadschef och Helen har följt företaget vidare genom Logica och till sist in i CGI.
https://www.cgi.se/news/intervju-med-helen-ekstam

 

Cecilia Strand arbetar i dag på CGI i Stockholm som Finance Director för CGI Sverige och är med i den svenska ledningsgruppen. Hon började sin karriär som Controller på Accenture där hon senare blev chef över Controller-gruppen, för att sedan gå vidare till SVT som Controller-chef. Sedan år 2012 arbetar Cecilia på CGI och är i sin nuvarande roll ekonomiansvarig för CGI Sverige.
https://www.cgi.se/news/intervju-med-cecilia-strand